Al meu poble, Montserrat, el dels Alcalans, de tant en tant passen coses que fan pujar els colors.

No entre mai a opinar en qüestions polítiques. Ja s’ho faran els partits i els ciutadans en general; però, de vegades, no em queda altre remei que dir la meua, ni que siga perquè els xiquets de Montserrat entenguen alguna cosa i escolten més d’una veu.

Mapa_comarcal_oficial_del_País_Valencià Anem a pams: a Montserrat, el dels Alcalans, li han llevat el nom al carrer del País Valencià perquè, segons asseguren els promotors de la mesura, té connotacions catalanistes!!!

Vaja teoria de pa i meló, de persones sense sentit de la Història i sense més argumentaris que les consignes que els han arribat a les orelles, sense parar-se a pensar o, com a mínim, a informar-se i documentar-se.

En tot cas, m’agradaria escoltar els raonaments—si n’hi ha, cosa que dubte— i, alhora, preguntar als promotors del canvi si ja ho han fet saber al País Basc, al País de Gales o als Països Baixos, no siga cosa que també siguen catalanistes i no s’hagen assabentat fins ara. Home, per l’amor de Déu! Aquest tipus de descobriment científic no pot quedar oblidat, s’ha de divulgar el nom del descobridor de la tesi per tal que el món sencer es puga aprofitar de l’invent.

Mentrestant, xiquets, he de dir-vos que, amb ganes o sense, el País Valencià, en un moment determinat de la Història, passà a dir-se Comunitat Valenciana i hui és el seu nom oficial i punt. Tot i això, per si hi haguera algun dubte, llegiu el preàmbul del nostre Estatut d’Autonomia i, si de cas trobeu algun promotor del canvi de carrer, li feu arribar la pista:

Aquest Estatut constitueix la manifestació de la voluntat autonòmica del poble de les províncies valencianes, després de l’etapa preautonòmica, a la qual va accedir en virtut del Reial Decret-llei 10/1978, de creació del Consell del País Valencià.

Aprovada la Constitució espanyola, és, en el seu marc, on la tradició valenciana provinent de l’històric Regne de València es troba amb la concepció moderna del País Valencià i dóna origen a l’autonomia valenciana, com a integradora dels dos corrents d’opinió que emmarquen tot allò que és valencià en un concepte cultural propi en l’estricte marc geogràfic que abasta.

A més, podeu remetre’ls al Diccionari Valencià oficial, on explica que País és:

Una unitat fisiogràfica o paisatgística /la Ribera és un país de tarongers/

Territori propi de una ètnia determinada / dels valencians/

Per a rematar, faré referència al meu amic i poeta Bolufer quan diu:

No hi ha major burrera

que anar darrere d’ un burro

replegant la polseguera.

4 comentaris a “CARRER PAÍS VALENCIÀ”
 1. Enric diu:

  Home, ja l’he trobat. El bloc, vull dir. Ara tractaré de seguir-lo.

 2. Gerard diu:

  Ara ja no tenim ni pare ni mare, ara ja no tenim tíos ni ties, no tenim refugi ni consol davant del descabell d’una soçietat narcotizada a la que li dona res que tot siga al revés. Cuan seurá la gent per parlar, parlar de tot, del present, del futur, de com el desitgem, de com es despertem per sommiar, i perqué no, una vegada mes, per a fer front a tantes barrabasades d’una dreta primitiva, inculta i corruptora.

  Graçies Paco per ser tan gran.

 3. Santiago Martínez diu:

  Wuaaa! genial Paco. Ha estat fantàstica l’entrada. Lamentablement la burrera cada dia es més gran. Espere que algún dia, no molt lluny, torne a esclatar este poble valencià recuperant la dignitat i la memòria. Ara més que mai ¿Qué vos passa valencians?

  gràcies Paco.

 4. Antònia Claver diu:

  Hola Paco Muñoz,
  Moltes gràcies per las teves cançons

Deixa un comentari!